Keravalaisessa taloyhtiössä asennettiin ikkunaremontin yhteydessä neljään porrashuoneeseen savunpoistoikkunat. Tämän jälkeen taloyhtiön isännöitsijä otti meihin yhteyttä savunpoiston ohjauksen asentamiseksi.

Savunpoistoluukkujen tärkein tehtävä on poistaa rappukäytävästä savua ja siten estää savun leviämistä. Samalla poistuu lämpöä. Näin helpottuu sekä rakennuksen evakuointi että palokunnan toiminta tulipalotilanteessa.

Porrashuoneisiin asennetuissa savunpoistoikkunoissa on jo tehtaalla valmiiksi asennetut sähkötoimiset ns. ketjuavaajat, joihin taloyhtiö halusi automatiikan eli ohjauskeskuksen ja etäpainikkeen. Näin korkeallakin sijaitsevat ikkunat saadaan helposti avattua. Kaikki komponentit yhdistetään toisiinsa kaapeloinnilla. Yhdistelmä toimii itsenäisesti akuilla, mikä varmistaa toiminnan, vaikka rakennuksen oma verkkovirta katkeaisi.

PIL asensi kunkin porrashuoneen ulko-oven lähelle etäpainikkeen ja kytki ohjaukset painikkeilta ikkunoille. Etäpainikkeella laukaistaan savunpoisto eli avataan kunkin porraskäytävän savunpoisto­luukut. Laitteessa on myös tuuletustoiminto, jota käytetään esimerkiksi tarkastusten ja huollon yhteydessä.

Nyt kaikki on kunnossa ja taloyhtiössä voidaan rauhoittua joulun ja uudenvuoden viettoon. Isännöitsijällä on jo seuraava vastaava kohde odottamassa.

Lisätietoja Savunpoisto