PIL Paloilmoitinliike Consulting Oy
Huurrekuja 7, 04360 TUUSULA
pil.info@paloilmoitinliike.fi

Paloilmoitinhuolto sekä muiden turvajärjestelmien huollot ja vikakorjaukset

Turvajärjestelmien huolto on elintärkeää laitteistojen toimintakunnon ylläpitämiseksi koko niiden elinkaaren ajan. Myös lainsäädäntö ja kutakin laitteistoa koskevat määräykset edellyttävät määräaikaistarkastuksien lisäksi kunnossapidon säännöllisyyttä – esimerkiksi paloilmoitinhuolto käsittää sekä kuukausikokeilut että vuosittaiset huollot.

Vanhentuneet ja epäkuntoiset järjestelmät ovat turvallisuusriski, joka on helposti vältettävissä.

Olemme yksi maan harvoista täyden palvelun paloturvaliikkeistä. Vastuullamme on tällä hetkellä yli 500 huoltokohdetta ympäri Suomea. Huollamme ja korjaamme eri laite­toimittajien lisensseillä uudet ja vanhat paloilmoitinjärjestelmät, - ja turvavalo­keskukset, palo-ovet sekä kulunvalvonta-, rikosilmoitin- ja kameravalvonta­järjestelmät.

Pyydä tarjous huoltosopimuksesta

Kattava huoltosopimus tarjoaa paljon etuja

Teemme yhtä lailla vikakorjauksia kuin yksittäisiä huoltojakin, mutta kattavin ja asiakkaalle huolettomin on vuosisopimus, joka tarjoaa monia etuja:

 • Järjestelmä on aina ohjeiden ja säännösten mukainen.
 • Mahdollisten vikojen korjaaminen tapahtuu nopeammin.
 • Ennakoiva huolto pitää järjestelmän toimintakuntoisena ja säästää korjauskustannuksissa.
 • Laitteiston ohjelmistot on aina päivitetty uusimpaan versioon.
 • Huoltoraportti kertoo laitteiston odotettavissa olevan eliniän ja myös milloin ja miksi olisi järkevää päivittää laitteisto uudempaan.
 • Vältetään vanhentuneen järjestelmän aiheuttamat turvallisuusriskit ja täten ennaltaehkäistään palo- ja omaisuusvahinkoja.
 • Erheelliset paloilmoitukset ja muut hälytykset vähenevät. Tällä vältetään myös mahdolliset virhemaksut.
 • Paloilmoitinhuollon ennakkotarkastus voidaan usein tehdä luontoa ja aikaa säästäen etänä, jolloin huoltoon mentäessä on varmasti oikeat tarvikkeet ja tuotteet mukana.
 • Samaan sopimukseen voi yhdistää useiden turvajärjestelmien huollot ja saada näin synergiaetuja.

Palveluumme sisältyy määräaikaishuollot, kuukausikokeilut, vuosihuollot ja vikakorjaukset varaosineen sekä päiväkirjat kaikkiin laitteisiin ja kunnossapito-ohjelmien laadinta.

Huoltosopimusta hyödyntäviä löytyy kaikista asiakas­ryhmistä kuten teollisuus, julkinen sektori, hoitoala, talo- ja kiinteistöyhtiöt, toimisto- ja liikekiinteistöt. Meille on tärkeää, että olipa asiakas pieni tai suuri ja missä päin Suomea tahansa, hän voi keskittyä rauhassa omaan toimintaansa ja laatia pitkän tähtäimen suunnitelmansa luottaen, että järjestelmät toimivat toivotusti koko elinkaarensa ajan. Pelkästään paloilmoitinhuoltoja olemme tehneet jo vuodesta 2004 ja osa silloin solmituista huoltosopimuksista on edelleen voimassa.

Huoltamiemme paloturvalaitteiden huoltoinformaatio:

Huoltosopimuksen sisältö

Huoltosopimukset laaditaan tapauskohtaisesti asiakkaan kanssa yhteistyössä ja niihin voidaan sisällyttää tarpeen mukaan kaikkien kiinteistössä olevien paloturva- ja valvonta­laitteiden huolto. Tarkastukset suorittaa erillinen tarkastuslaitos.

Sovitut toimenpiteet ja laitteiston kokonaisuus kirjataan kunnossapito-ohjelmaan. Tällöin paloilmoitinliike sitoutuu tietyin väliajoin tekemään laitteiston huoltosuunnitelman mukaiset testaukset ja huollot, sekä raportoimaan sovitusti. Vastuu laitteiston toimintakunnosta, asianmukaisesta huollosta ja tarkastuksista on kiinteistön omistajalla ja haltijalla.

KYSY LISÄÄ HUOLLOSTA

paloilmoitinliike sitoutuu huoltosuunnitelman mukaisiin testauksiin ja huoltoihin

Esimerkki huoltosopimuksesta

Paloilmoitinhuoltosopimukseen kuuluu:

 • Kuukausikokeilut, joissa testataan järjestelmän ja hätäkeskuksen välinen yhteys sekä akkujen, paikallishälyttimien ja ilmoitinkeskuksen toiminta.
 • Vuosihuollossa käydään järjestelmän perustarkastuksen lisäksi läpi laitteiston edeltävän vuoden toiminta ja muut kunnossapito-ohjelman edellyttämät asiat kuten laitteiden koestukset.
 • Huoltojen yhteydessä luetaan kaikkien ilmaisimien likaisuusarvot ja likaantuneet vaihdetaan uusiin. Tällä ehkäistään virhehälytyksiä, joita pöly saattaa aiheuttaa.
 • Tarkastusraportissa verrataan olemassa olevaa tilannetta aiemmin dokumentoituun, raportoidaan huollossa tehdyt toimenpiteet ja esitetään mahdolliset muutos- tai korjausehdotukset.

Kaikki turvajärjestelmät, kaikki merkit

Huoltoja voivat tehdä vain kyseiseen tehtävään ja järjestelmään koulutetut henkilöt, esimerkiksi paloilmoitinlaitteita voi huoltaa vain siihen pätevöitynyt paloilmoitinliike. Meillä jokainen asentaja on laitetoimittajien kouluttama ja hallitsee toimittajien ohjeet sekä viranomaismääräykset.

Huollamme kaikkia turvajärjestelmiä:

Yleisimmin huoltamiamme järjestelmiä ovat mm. Schneiderin ESMI- ja ESMIKKO, Eltek, Panasonic EBL, Prodex FIREscape, HHL, Securiton, FSM ja AddSecure-järjestelmät.

PIL huoltaa kaikki turvajärjestelmät ja kaikki merkit

Ti­laa huol­to 010 386 9800

Voit myös käyttää alla olevaa lomaketta, niin otamme sinuun pikimmiten yhteyttä!