PIL Paloilmoitinliike Consulting Oy
Huurrekuja 7, 04360 TUUSULA
26 maalis 2021

Päivitimme Hansasillan palosuojauksen tälle vuosituhannelle

Helsingin Itäkeskuksessa sijaitseva Hansasilta kulkee yli vilkasliikenteisen Itäväylän ja yhdistää kaksi kauppakeskusta, pohjoispuolella sijaitsevan Itiksen ja eteläpuolella sijaitsevan Eastonin. Itse Hansasilta on Helsingin kaupungin omistama kauppakeskussilta, jossa toimii Itiksen ja Eastonin kauppakeskuksista riippumattomia myymälöitä ja ravintoloita.

Hansasilta rakennettiin alun perin jo 1980-luvulla, ja sieltä asti on sillan palosuojauskin peräisin. Viime vuoden lopulla vanha paloilmoitinkeskus kuitenkin hajosi ja tilalle oli saatava uusi. Vaihdoimme vanhan Esmi PFY 1600 -keskuksen uuteen vastaavaan Schneider Electricin Esmi Sense FDP -keskukseen.

Sillan vanha paloilmoitinkeskus oli palvellut paikallaan jo lähes 40 vuotta. Tänä aikana oli järjestelmään tietysti tehty myös muutoksia. Uuden järjestelmän asennustyöhön tämä toi ylimääräistä haastetta ja päänvaivaa, kun eteen tuli ohjauksia, jotka eivät olleet enää käytössä mutta joita ei kuitenkaan ollut purettu pois. Hyvin niistäkin selvittiin, kun aikamme pähkäiltiin.

08 helmi 2021

Kaamoksen aikaan Ivalossa

Ivalon Toimintakeskus ja Ryhmäkoti Kaamosranta tarjoavat kehitysvammaisille henkilöille toimintaa ja tehostettua palveluasumista. Toimintakeskuksen paloilmoitinjärjestelmä oli tullut tiensä päähän, joten PIL kävi Ivalossa päivittämässä ja laajentamassa järjestelmän. Vaihdoimme vanhan Esmi FXnet -keskuksen uuteen Esmi FDP252 -keskukseen ja lisäsimme samalla toimintakeskuksen puolelle uuden silmukan ilmaisimineen.

Vaikka kaamos oli jo virallisesti ohi muutamaa päivää aiemmin, hämärää riitti. Pakkaslukematkin kipusivat pahimmillaan -37 asteeseen, mutta onneksi työmaa sijaitsi lämpimissä sisätiloissa.

21 joulu 2020

PIL toivottaa hyvää joulua ja menestyksekästä vuotta 2021!

Kiitos kaikille asiakkaillemme ja muille yhteistyökumppaneillemme kuluneesta vuodesta! Päättymässä oleva vuosi oli monin tavoin poikkeuksellinen ja toi mukanaan uudenlaisia haasteita sekä yrityksille, yksilöille että perheille. Samat haasteet jatkuvat vielä ensi vuodellekin. Yhdessä ja yhteistyöllä, heikompia tukien, selviämme parhaiten.

Toivotamme koko porukalla kaikille rauhallista joulua ja menestyksekästä vuotta 2021.

Palvelemme asiakkaitamme myös välipäivinä normaaliin tapaan.

15 joulu 2020

Palopassi kolmanteen Kalasataman asuintorneista

Kalasataman tornitaloista kolmas, Lumo One, on ollut työn alla viime keväästä lähtien. Kahden vuoden päästä valmistuvaan 31-kerroksiseen torniin on tulossa lähes 300 vuokra-asuntoa. Torni tulee siten olemaan lähes yhtä korkea kuin naapurinsa Majakka ja Loisto.

Olemme jälleen paikalla huolehtimassa rakennusaikaisesta paloturvallisuudesta. Tornin hiljalleen kohotessa asennamme työmaa-aikaisen palopassin jokaisen uuden kerroksen porraskuiluun, josta käsin se kykenee valvomaan kerroksen paloturvallisuutta olematta rakentamisen tiellä. Tutut PILin haalarit vilahtelevat kalasataman rakennustyömaalla siis vastakin.

02 joulu 2020

Myyntipäällikkö saatu, asentajia ja asiantuntijoita haetaan

Samalla kun organisoimme tehtäviä uuden myyntipäällikön myötä uudelleen, haemme kehittyvään joukkoomme lisää asentajia ja muita palo- ja turva-alan asiantuntijoita. Ala tarjoaa vaihtelevia ja monipuolisia tehtäviä, jotka voidaan räätälöidä hakijan mukaan. Lisätietoja tehtävistä antaa toimitusjohtaja Harri Korpela.

Kiinnostaako?

Laita viestiä tai kirjoita avoin hakemus ja lähetä se Harri Korpelalle.

26 elo 2020

Mitä laitetaan, kysyy uusi myyntipäällikkömme Juha Västilä

Alan vanha konkari Juha Västilä aloittaa tiistaina 1. syyskuuta PIL Paloilmoitinliikkeessä myyntipäällikkönä. Juhan asemapaikka on Tuusula ja toimialueena koko Suomi. Myyntipäällikkö täydentää tiimiämme loistavasti. Kun iso osa ensivaiheen asiakaskontakteista ja tarjouslaskennasta siirtyy Juhan harteille, jää projektipäälliköillemme enemmän aikaa itse projektin hoitoon. Asiakkaan hyödyksi.

Juhalla on takanaan yli 30 vuoden kokemus alasta ja pitkä ura Esmillä ja sieltä edelleen Schneider Electricillä lähinnä palo- ja turvatekniikan teknisen myynnin parissa. Ala ja laitteet ovat siis läpikotaisin tuttuja, vaikka uudessa työssä näkökulma onkin uusi. Mukavasti mökkiremontin parissa levätty kesä on takana ja nyt on hyvä aloittaa uusi työ. Innostunein mielin, sanoo Juha itse.

Juhan tavoittaa numeroista 010 386 9807 ja kännykästä 044 362 4163, myös sähköpostitse osoitteesta juha.vastila@paloilmoitinliike.fi.

03 elo 2020

Kuopion toimipisteemme remontti valmistui

Uusi toimipisteemme Itkonniemenkadulla päätyi heti alkajaisiksi työn alle, kun huoneisto remontoitiin täysin uuteen uskoon. Nyt tilat ovat tarkoituksenmukaiset, valoisat ja siistit. Paikan päältä löytyy työ- ja neuvottelutilojen lisäksi varasto ja myös eri valmistajien järjestelmät ovat nähtävillä.

Toiminta on alkanut Kuopiossa vauhdikkaasti. Mika Miettinen sai jo huhtikuussa lisäapua Jani Koskelon aloittaessa PILin palveluksessa. Jani on toiminut pitkään mm. Kuopion kaupungin palveluksessa ja tehnyt jo vuosia sekä paloilmoitin- että valvontajärjestelmien asennuksia. Vapaa-aika kuluu vetouistelun ja koskikalastuksen lisäksi lintumetsällä.

Toimisto löytyy osoitteesta Itkonniemenkatu 13 A 10. Mikan tavoittaa numerosta 010 386 9803. Kuopio palvelee kaikissa paloilmoitin- ja valvontajärjestelmiin liittyvissä asioissa.

PS.

Kuopion toimiston remontoi Mirkman Oy tuttuun tapaan erittäin ammattitaitoisesti. Jälki on todella siistiä.

Mikäli joku tarvitsee ammattitaitoista remonttiporukkaa, voin suositella heitä erittäin vahvasti. Mirkman toimii pääsääntöisesti pääkaupunkiseudulla ja heidät tavoittaa numerosta puh. 0500 503729 tai posti@mirkman.fi.

Harri Korpela

02 heinä 2020

Hyvinkään konepaja/Transval sai uudet näytteenottokeskukset

Hyvinkään Sahanmäessä vuodesta 1949 toiminut VR:n konepaja lakkautettiin vuonna 2018, mutta aika nopeasti komeille vanhoille tiilirakennuksille löytyi uutta käyttöä. Posti Group -konserniin kuuluva Transval avasi vuoden 2019 alussa osaan tiloista palvelukeskuksen, jonka palveluihin kuuluu esimerkiksi varastointipalvelut.

Hallissa olleet vanhat paloilmoittimet olivat jo kymmeniä vuosia vanhoja, joten purimme ensimmäiseksi osan vanhoista, vääriä hälytyksiä aiheuttaneista linjailmaisimista pois. Koska varastohalli on suuri ja korkea, valittiin uudeksi järjestelmäksi Securitonin 2 näytteenottokeskusta ASD 532-2, jotka liitettiin paloilmoitinkeskukseen. Näin järjestelmästä saatiin lähes huoltovapaa ja samalla vältytään turhilta hälytyksiltä.

Näytteenottoputkistoa asennettiin kaikkiaan noin 320 metriä. Yksinkertaistetusti järjestelmä toimii niin, että putkistossa olevat reiät imevät valvottavasta tilasta ilmaa keskusyksikössä sijaitsevalle ilmaisimelle. Jos ilman mukana kulkeutuu ilmaisimeen savua tai muita palon aiheuttamia partikkeleita, välittää järjestelmä paloilmoituksen kiinteistön paloilmoittimeen. Kyteväkin palo, joka ei vielä tuota savua, kyetään havaitsemaan ilmaisimilla.