PIL Paloilmoitinliike Consulting Oy
Huurrekuja 7, 04360 TUUSULA
14 syys 2021

Uusi projektipäällikkö aloitti joukossamme

Lahtelainen Arto Korkalainen aloitti PIL Paloilmoitinliikkeen projektipäällikön tehtävissä elo-syyskuun vaihteessa. Miehen ensivaikutelma yrityksestä ja töistä on varsin positiivinen.

Arto on pitkän linjan ammattilainen. Takana on vuosikymmenten kokemus sähköasennuksista erityisesti tele- ja turvapuolella sekä paloilmoitinliiketöistä. Vapaa-ajalla aika kuluu vaimo kanssa mökkeillessä, veneilemässä, hiihtämässä ja viime aikoina aivan erityisesti lenkkeilemässä vajaan vuoden ikäisen vehnäterrierin kanssa.

Toivotamme Arton tervetulleeksi joukkoomme!

Artoon voi ottaa yhteyttä kaikissa paloilmoitin-, rikosilmoitin-, kameravalvonta- yms. tele- ja turvajärjestelmäasioissa joko puhelimitse 044 493 2380 tai sähköpostitse arto.korkalainen@paloilmoitinliike.fi .

13 syys 2021

Opas isännöitsijöille – palkinnot arvottu

Teimme isännöitsijöille kompaktin minioppaan, jossa kävimme läpi erilaisia paloilmoitin- ja valvontajärjestelmiin liittyviä asioita. Kaikkien 31.8.2021 mennessä oppaan ladanneiden kesken arvoimme kolme hienoa palkintoa. Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Kiitos kaikille oppaan ladanneille!

Opas on edelleen ladattavissa. Suosittelemme!

07 syys 2021

Kultakaivosta palosuojaamassa

Tällä kertaa PIL Paloilmoitinliikkeen työtehtävät veivät syvälle maan alle. Kittilässä sijaitsevaa Agnico Eagle Finlandin kultakaivosta laajennetaan jatkuvasti ja tietysti myös maanalaiset tilat on palosuojattava. PIL toimi paloilmoitinliikkeenä ja toimitti laitteet. Katso lisää Asiakaskohteet-sivulta!

30 kesä 2021

Kesäkaudellakin palvellaan

Kuten monessa muussakin yrityksessä, myös Paloilmoitinliikkeessä on henkilökunnan tapaamiset supistettu minimiin koronan aikana. Siksi pieni iltaristeily Helsingin edustalla upeissa maisemissa, komella veneellä ja hienossa kesäsäässä oli odotettu ja mieluinen kaikille.

Paloilmoitinliikkeen elämään kesä ei juurikaan vaikuta vaikka lomat vietetäänkin. Tornion toimisto lomailee paraikaa, mutta Kuopion ja Tuusulan toimistot päivystävät keskeytyksettä koko kesän. Kaikki kiireelliset korjaukset tietenkin hoidetaan. Ota yhteyttä Tuusulan toimistoon 010 386 9800.

Hauskaa ja lämmintä kesää kaikille! Eläkäähän turvallisesti.

18 touko 2021

Lentokonemoottoreita korjattaessa on palosuojauksen oltava kohdillaan

Palopassilla on paljon käyttöä. Tällä kertaa asensimme langattoman palopassin GA Telesiksen saneerattavaan teollisuuskiinteistöön. Työt jatkuvat tiloissa samaan aikaan normaalisti.

Useimmille tuntematon GA Telesis toimii Helsinki-Vantaan lentokenttäalueella. Se on yksi maailman suurimmista ilmailualan yrityksistä ja erikoistunut lentokoneen moottoreiden, moottorin osien ja muiden lentokoneen osien korjaamiseen. Vastaavia yrityksiä ei ole kovin montaa maailmassa. Vaikka kiinteistön tilat saneerataan, jatkuu tuotanto ja korjaustoiminta kaiken aikaa normaalisti.

Saneerattavalla alueella on jo aiemminkin ollut toimiva palosuojaus, mutta palopassin ansiosta urakoitsija pystyy purkamaan toiminnassa olevan paloilmoitinsilmukan hallitusti ilman, että saneerausalue jää paloilmoitinsuojausta vaille. Asensimme alueelle langattomat lämpöilmaisimet ja palokeskuksen, joka liitettiin kiinteistössä olevaan keskukseen.

26 maalis 2021

Päivitimme Hansasillan palosuojauksen tälle vuosituhannelle

Helsingin Itäkeskuksessa sijaitseva Hansasilta kulkee yli vilkasliikenteisen Itäväylän ja yhdistää kaksi kauppakeskusta, pohjoispuolella sijaitsevan Itiksen ja eteläpuolella sijaitsevan Eastonin. Itse Hansasilta on Helsingin kaupungin omistama kauppakeskussilta, jossa toimii Itiksen ja Eastonin kauppakeskuksista riippumattomia myymälöitä ja ravintoloita.

Hansasilta rakennettiin alun perin jo 1980-luvulla, ja sieltä asti on sillan palosuojauskin peräisin. Viime vuoden lopulla vanha paloilmoitinkeskus kuitenkin hajosi ja tilalle oli saatava uusi. Vaihdoimme vanhan Esmi PFY 1600 -keskuksen uuteen vastaavaan Schneider Electricin Esmi Sense FDP -keskukseen.

Sillan vanha paloilmoitinkeskus oli palvellut paikallaan jo lähes 40 vuotta. Tänä aikana oli järjestelmään tietysti tehty myös muutoksia. Uuden järjestelmän asennustyöhön tämä toi ylimääräistä haastetta ja päänvaivaa, kun eteen tuli ohjauksia, jotka eivät olleet enää käytössä mutta joita ei kuitenkaan ollut purettu pois. Hyvin niistäkin selvittiin, kun aikamme pähkäiltiin.

08 helmi 2021

Kaamoksen aikaan Ivalossa

Ivalon Toimintakeskus ja Ryhmäkoti Kaamosranta tarjoavat kehitysvammaisille henkilöille toimintaa ja tehostettua palveluasumista. Toimintakeskuksen paloilmoitinjärjestelmä oli tullut tiensä päähän, joten PIL kävi Ivalossa päivittämässä ja laajentamassa järjestelmän. Vaihdoimme vanhan Esmi FXnet -keskuksen uuteen Esmi FDP252 -keskukseen ja lisäsimme samalla toimintakeskuksen puolelle uuden silmukan ilmaisimineen.

Vaikka kaamos oli jo virallisesti ohi muutamaa päivää aiemmin, hämärää riitti. Pakkaslukematkin kipusivat pahimmillaan -37 asteeseen, mutta onneksi työmaa sijaitsi lämpimissä sisätiloissa.