PIL Paloilmoitinliike Consulting Oy
Huurrekuja 7, 04360 TUUSULA
pil.info@paloilmoitinliike.fi

Hotellien paloturvallisuuden  parantamista

Usein hotelliprojektit ovat saneerauskohteita, joissa vanhaa kiinteistöä modernisoidaan. Projektin tässä vaiheessa voimme huolehtia rakennusaikaisesta paloturvallisuudesta ns. palopassin avulla ja projektin edetessä uusia vanhan paloilmoitinjärjestelmän. Niin saneerauskohteissa kuin uudisrakennuksissakin paloilmoitinjärjestelmään integroidaan useimmiten myös turva- ja opastevalojärjestelmät, yhä useammin myös kameravalvonta.

Alla muutamia toteutettuja kohteita.

Grand Ho­tel Mus­ta­par­ta, Tor­nio

Mitä tehtiin: paloilmoitinjärjestelmä, turva- ja opastevalot

Aivan Suomen ja Ruotsin rajan tuntumassa sijaitsevaa hotellia mainostetaan luksustasoisena teemahotellina, joka on saanut nimensä ja tarinansa 1700-luvun lopulla Torniossa vaikuttaneelta talonpoika Iisakki Mustaparralta, joka oli eräänlainen paikallinen ”Robin Hood”. Hän onnistui teoillaan parantamaan maalaisten oikeuksia ja päätyi lopulta valtiopäivämieheksi Tukholmaan.

Hotelli on remontoitu entisen Tornion yhteislyseon komeaan rakennukseen, jonka vanhempi osa on rakennettu 1900-luvun alussa venäläiseksi kasarmiksi ja uudempi osa 1950-luvun lopulla. Nyt avattu osa on ensimmäinen kolmessa vaiheessa tehtävästä uudistuksesta. Nyt avattuun uudempaan osaan on remontoitu luokkahuoneen kokoisia sviittejä ja näyttävä ballroom vanhasta jumppasalista.

Kun museovirasto valvoo työtä, on myös paloilmoitinliiketyöt tehtävä pieteetillä. Tämä tulee vielä korostumaan, kun remontti etenee rakennuksen vanhempiin osiin. Toimimme kohteessa paloilmoitinliikkeenä. Suunnittelimme rakennukseen nykyaikaisen Hedengrenin Firescape -paloturva­valojärjestelmän, joka sisältää paloilmoittimien lisäksi turva- ja opastevalot.

Lisätietoja
Automaattinen paloilmoitinjärjestelmä
Turva- ja opastevalot

 

Spa­ho­tel Sveit­si, Hy­vin­kää

Mitä tehtiin: paloilmoitinjärjestelmän uusiminen

Aikanaan huippusuosittu Rantasipi Sveitsi pisti pillit pussiin vuoden 2015 lopussa. Nyt vain pari vuotta myöhemmin hotelli avasi uudelleen ovensa täysin uudistuneena nimellä Spahotel Sveitsi. Hotellissa on 182 huonetta, kattavat kokoustilat, ravintoloita ja runsaasti ajanvietetiloja liikuntakeskuksesta kylpylään ja elokuvateattereista seikkailupuistoihin.

Uusimme koko laajan hotellikompleksin paloilmoitinjärjestelmän ja toimitimme tarvittavat laitteet. Teimme kaikki paloilmoitinliiketyöt sähköurakoitsijan alihankkijana. Tilojen moninaisuus toi projektiin mukavaa haasteellisuutta.

Lisätietoja
Automaattinen paloilmoitinjärjestelmä

 

So­kos Ho­tel­li Pre­si­dent­ti, Hel­sin­ki

Mitä tehtiin: paloilmoitinliiketyöt

Toimimme paloilmoitinliikkeenä Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan Sokos Hotel Presidentin paloilmoitusjärjestelmän päivityksessä.

Hotelli käy parhaillaan läpi kattavaa peruskorjausta, joka valmistuu kokonaisuudessaan syksyllä 2018. Ylimääräistä haastetta projektille tuo se, että hotelli toimii peruskorjauksesta huolimatta kaiken aikaa normaalisti. Projekti toteutetaan neljässä vaiheessa, joista ensimmäinen valmistui vuonna 2016 ja viimeinen ensi vuonna samaan aikaan koko projektin valmistumisen kanssa.

Lisätietoja
Suunnittelu
Automaattinen paloilmoitinjärjestelmä