PIL Paloilmoitinliike Consulting Oy
Huurrekuja 7, 04360 TUUSULA

Kulunvalvonta tarkkailee ovia

Kulunvalvonnalla tarkoitetaan kiinteistössä olevaa järjestelmää, jolla voidaan hallinnoida rakennuksen turvallisuutta, suojata omaisuutta ja rajoittaa henkilöiden liikkumista rakennuksen tai kiinteistön tietyissä osissa. Sähköiset kulunvalvontajärjestelmät ovat vaivattomia käyttää, ne helpottavat sekä käyttäjän että hallinnoijan arkea ja tukevat samalla merkittävästi kiinteistön kokonaisturvallisuutta.

Yrityksen omalle henkilökunnalle määritetään kulkuoikeustasot, jotka voivat vaihdella henkilöittäin, päivittäin ja kellonajan mukaan. Jokainen saa tarvittavat oikeudet päästä tarvittaviin tiloihin tarvittavina aikoina. Samalla työntekijöitä voidaan ohjata kulkemaan tiettyjen, sujuviksi suunniteltujen reittien kautta. Kulunvalvonnalla hallitaan myös kiinteistössä vierailevien henkilöiden pääsyä muihin kuin yleisölle varattuihin tiloihin.

Järjestelmä tarkkailee yleensä erilaisia kulkuväyliä ja -aukkoja kuten portit, ovet, hissit ja käytävät ja hälyttää, kun jotain poikkeavaa tapahtuu. Valvotuille oville ja porteille voi tehdä myös aikaohjauksia. Laitteet tunnistavat kävijän ja kulkuoikeuksien riittäessä avaavat oven. Kulku­seuranta raportoi myös kuka on kulkenut mistäkin ovesta ja kuinka usein.

Skaalautuva järjestelmä

Jo pienelläkin yrityksellä saattaa olla tarve valvoa ja seurata kulkua paremmin. Kulunvalvonta­järjestelmät ovat skaalautuvia, joten järjestelmään voi kuulua rajoittamaton määrä valvottavia ovia ja portteja yhdestä useisiin satoihin. Niistä voivat hyötyä siis myös pienet yritykset tai kiinteistöt.

Järjestelmä pitää kirjaa kiinteistöön saapuvista ja sieltä lähtevistä vierailijoista. Kaiken aikaa tiedetään tarkalleen kaikki kiinteistössä olevat henkilöt, olivatpa he vierailijoita tai omaa henkilökuntaa. Laitteet toimivat myös sähkökatkosten aikana.

Käyttöoikeuksia voi muokata reaaliajassa

Yksinkertaisimmillaan kulkua hallitaan pelkillä avaimilla. Mekaaniset avaimet korvataan kulunvalvonnassa usein sähköisellä kulkutunnisteella, joka voi olla esimerkiksi kulkukortti, RFID-tekniikkaa hyödyntävä avaimenperä, kännykkä tai vaikka sormenjälki. Näin avainten sarjoitus helpottuu oleellisesti, kun kiinteistöön riittää vain yksi sarja avaimia. Tavallisesti mekaanisen avaimen häviäminen tarkoittaa lukkojen uudelleensarjoitusta, mutta kulkuluvan tai lätkän kadotessa se voidaan yksinkertaisesti poistaa järjestelmästä eikä avainten sarjoitukseen ole tarve tehdä muutoksia. Henkilö saa saman tien uuden tunnisteen.

Kulunvalvonnan seurannan voi helposti siirtää vartiointiliikkeelle tai vaikka omaan matkapuhelimeen. Kun järjestelmä havaitsee poikkeamia, se siirtää tiedon ennalta määriteltyyn paikkaan esimerkiksi rikosilmoitinjärjestelmään ja sieltä edelleen vartiointiliikkeelle.

Valvonta- ja paloilmoitinjärjestelmien integrointi

Järjestelmissä on erittäin monipuolisia lisäominaisuuksia ja integrointimahdollisuuksia. Näin ne voidaan räätälöidä täysin yrityksen tai kiinteistön tarpeisiin. Kameravalvontajärjestelmä, rikosilmoitinjärjestelmä ja paloilmoitinjärjestelmät täydentävät kulunvalvontajärjestelmää monipuoliseksi turvajärjestelmäksi. Ohjelmistoon on mahdollista liittää myös työajanseuranta, joka ottaa huomioon vuorotyöt, liukuvan työajan ja ylityöt.

Kulunvalvontaa suunniteltaessa on otettava huomioon henkilösuojaa koskevat lait.

Soi­ta ja ky­sy li­sää 010 386 9803

Voit pyytää lisätietoja kulunvalvonnasta myös alla olevalla lomakkeella. Vastaamme viestiisi pikimmiten.