PIL Paloilmoitinliike Consulting Oy
Huurrekuja 7, 04360 TUUSULA
pil.info@paloilmoitinliike.fi

Sähköinen kulunvalvonta tarkkailee ovia

Kulunvalvonta tarkoittaa kiinteistössä olevaa järjestelmää, jolla voidaan hallinnoida rakennuksen turvallisuutta, suojata omaisuutta ja rajoittaa henkilöiden liikkumista rakennuksen tai kiinteistön tietyissä osissa. Sähköinen kulunvalvontajärjestelmä on vaivaton käyttää, se helpottaa sekä käyttäjän että hallinnoijan arkea ja tukee samalla merkittävästi kiinteistön kokonaisturvallisuutta. Kulun­valvontaa voidaan hyödyntää myös pienissä yrityksissä tai esimerkiksi työmaan kulunvalvonnassa.

 

OTA YHTEYTTÄ KULUNVALVONNASTA

Mikäli olet harkitsemassa kulunvalvonnan hankkimista, autamme mielellämme. Konsultoimme järjestelmän valinnassa, suunnittelemme ja toteutamme, hoidamme myös tarvittavat huollot ja tarkastukset. Asiakkaitamme löytyy niin julkishallinnon kuin yritysmaailman piiristä. Toimimme usein yhteistyössä sähköurakoitsijan kanssa. Työ alkaa aina tarpeiden kartoituksella ja etenee suunnittelun kautta toteutukseen ja elinkaaripalveluihin. Meille on tärkeää, että jokainen asiakas saa aina parhaan ratkaisun omaan tilanteeseensa.

Kulunvalvontajärjestelmän toiminta

Yrityksen omalle henkilökunnalle määritetään kulkuoikeustasot, jotka voivat vaihdella henkilöittäin, päivittäin ja kellonajan mukaan. Jokainen saa tarvittavat oikeudet päästä tarvittaviin tiloihin tarvittavina aikoina. Samalla työntekijöitä voidaan ohjata kulkemaan tiettyjen, sujuviksi suunniteltujen reittien kautta. Kulunvalvonnalla hallitaan myös kiinteistössä vierailevien henkilöiden pääsyä muihin kuin yleisölle varattuihin tiloihin.

Sähköinen kulunvalvontajärjestelmä tarkkailee yleensä erilaisia kulkuväyliä ja -aukkoja kuten portit, ovet, hissit ja käytävät ja hälyttää, kun jotain poikkeavaa tapahtuu. Valvotuille oville ja porteille voi tehdä myös aikaohjauksia. Laitteet tunnistavat kävijän, ja kulkuoikeuksien riittäessä avaavat oven. Kulku­seuranta raportoi myös, kuka on kulkenut mistäkin ovesta ja kuinka usein.

Kulunvalvonta, etälukija ilman näppäimistöä. paloilmoitinliike.fi
Kulunvalvonta, etälukija näppäimistöllä. paloilmoitinliike.fi
kulunvalvonta ajoneuvolukija

Skaalautuva järjestelmä kulunvalvontaan

Jo pienelläkin yrityksellä saattaa olla tarve valvoa ja seurata kulkua paremmin. Kiinteistön sähköinen kulunvalvonta ­järjestelmä on skaalautuva, joten järjestelmään voi kuulua rajoittamaton määrä valvottavia ovia ja portteja yhdestä useisiin satoihin. Järjestelmistä voivat hyötyä siis myös pienet yritykset tai kiinteistöt.

Järjestelmä pitää kirjaa kiinteistöön saapuvista ja sieltä lähtevistä vierailijoista. Kaiken aikaa tiedetään tarkalleen kaikki kiinteistössä olevat henkilöt, olivatpa he vierailijoita tai omaa henkilökuntaa. Laitteet toimivat myös sähkökatkosten aikana. Kulunvalvontaa hyödynnetään myös erilaisissa kriisitilanteissa, joissa kiinteistön tai tehtaan alue on tyhjennettävä ihmisistä. Järjestelmä kertoo onko joku henkilö vielä alueen sisällä vai ovatko kaikki jo poistuneet.

Käyttöoikeuksia voi muokata reaaliajassa

Yksinkertaisimmillaan kulkua hallitaan pelkillä avaimilla. Mekaaniset avaimet korvataan kulunvalvonnassa usein sähköisellä kulkutunnisteella, joka voi olla esimerkiksi kulkukortti, RFID-tekniikkaa hyödyntävä avaimenperä, kännykkä tai vaikka sormenjälki. Näin avainten sarjoitus helpottuu oleellisesti, kun kiinteistöön riittää vain yksi sarja avaimia.

Tavallisesti mekaanisen avaimen häviäminen tarkoittaa lukkojen uudelleensarjoitusta, mutta kulkuluvan tai lätkän kadotessa se voidaan yksinkertaisesti poistaa järjestelmästä eikä avainten sarjoitukseen ole tarve tehdä muutoksia. Henkilö saa saman tien uuden tunnisteen.

Sähköisen kulunvalvonnan seurannan voi helposti siirtää vartiointiliikkeelle tai vaikka omaan matkapuhelimeen. Kun järjestelmä havaitsee poikkeamia, se siirtää tiedon ennalta määriteltyyn paikkaan esimerkiksi rikosilmoitinjärjestelmään ja sieltä edelleen vartiointiliikkeelle.

 

KYSY LISÄÄ KULUNVALVONNASTA

 

Valvonta- ja paloilmoitinjärjestelmien integrointi

Järjestelmissä on erittäin monipuolisia lisäominaisuuksia ja integrointimahdollisuuksia. Näin ne voidaan räätälöidä täysin yrityksen tai kiinteistön tarpeisiin. Kameravalvontajärjestelmä, rikos­ilmoitinjärjestelmä ja paloilmoitinjärjestelmä täydentävät kulunvalvontajärjestelmää moni­puoliseksi turvajärjestelmäksi. Ohjelmistoon on mahdollista liittää myös työajanseuranta, joka ottaa huomioon vuorotyöt, liukuvan työajan ja ylityöt.

Kulunvalvontaa suunniteltaessa on otettava huomioon muun muassa henkilösuojaa koskevat lait ja tarvittaessa neuvoteltava henkilöstön kanssa ennen järjestelmän hankintapäätöstä. Monet lait määräykset rajoittavat ja ohjaavat valvontajärjestelmien käyttöä.

Kiinteistön kulunvalvontajärjestelmän hinta

Kiinteistön kulunvalvontajärjestelmien hintahaarukka on suuri. Valvottavan kiinteistön koko, henkilömäärä ja ovien tai leimauspisteiden määrä asettaa raamit kustannuslaskennalle. Kohteeseen valittu sähköinen kulunvalvontakeskus ohjelmistoineen ja lisensseineen on järjestelmän ja myös kustannusten ydin, jonka ympärille muu rakentuu.

Henkilömäärä tarkoittaa itse asiassa tarvittavien tunnisteiden määrää. Toisin sanoen kuinka paljon esimerkiksi kulkukortteja tai muita sähköisiä tunnisteita luodaan järjestelmän seurantaan.

Valvottavat kulkuaukot vaativat kukin esimerkiksi ovipäätteen, lukijan, koodilukijan tai avoneuvotunnisteen, työaikaa seurattaessa leimauspäätteen. Kokonaismäärät vaikuttavat tietysti kustannuksiin.

Joskus valvottavia kiinteistöjä tai rakennuksia on useampia, joskus jopa eri paikkakunnilla ja ne halutaan saman järjestelmän alle. Tämäkin vaikuttaa kulunvalvontajärjestelmän ohjelmiston hallintakustannuksiin. Kustannuksia tuovat myös lukkoliikkeen toimittamat sähköiset lukot, mahdollinen muihin järjestelmiin liittäminen ja tarvittava suunnittelu sekä käyttökoulutus. Järjestelmän käyttäjillä voi olla erilaisia oikeuksia. Myös varahenkilöt tulee tarvittaessa kouluttaa.

Soi­ta ja ky­sy li­sää 010 386 9803

Voit pyytää lisätietoja kulunvalvonnasta myös alla olevalla lomakkeella. Vastaamme viestiisi pikimmiten.