PIL Paloilmoitinliike Consulting Oy
Huurrekuja 7, 04360 TUUSULA

Ilkivallan ja rikoksien ennaltaehkäisyyn

Kameravalvontajärjestelmät toimivat usein osana kulunvalvontajärjestelmää ja ovat varsin tehokas keino rikoksien ja ilkivallan ennaltaehkäisyyn. Kameroilla voidaan toteuttaa isojakin kokonaisuuksia.

Järjestelmä joko pelkästään välittää reaaliaikaista kuvaa tai tallentaa kuvaa tai tekee molempia. Kameraa voidaan käyttää esimerkiksi lastaussillan, myymälän, aulojen tai porttien valvontaan. Se voi toimia myös etäovisilmänä, joka mahdollistaa oven avaamisen omalta työpisteeltä. Kuvatallenteita käytetään useimmiten jälkikäteen vahinkotapahtuman tarkasteluun.

Tyypillisimmät paikat kameroille löytyvät kiinteistön eri puolilla olevien porttien ja ovien yhteydestä paikoista, joissa henkilökunta ei välttämättä liiku paljon tai joissa on kiinnioloaikana suuri rikoksen mahdollisuus.

Toteutusmahdollisuuksia on runsaasti

Yleisimmin käytetään verkkoon liitettyjä, tallentimin varusteltuja IP-kameroita, jotka on valittu kohteeseen ns. K-menetelmän avulla, jolla määritetään tuotettavan kuvan tarkkuus. Kun kamera havaitsee jotain poikkeavaa liikettä, kuva tallentuu palvelimelle. Kameran tuottama kuva voidaan siirtää myös kiinteistön ulkopuolelle, ja sitä voidaan tarkastella sekä selaimelta että mobiilisovelluksen avulla. Integroimalla kamera rikosilmoittimeen, saadaan hälytykseen myös kuva mukaan.

Kameravalvontaa säädellään useilla laeilla kuten rikoslaki, henkilötietolaki ja työelämän tietosuojalaki. Nämä tulee huomioida kameran sijaintia suunniteltaessa.

Soita ja kysy lisää 010 386 9803