PIL Paloilmoitinliike Consulting Oy
Huurrekuja 7, 04360 TUUSULA
pil.info@paloilmoitinliike.fi

Paloturvalaitteet suojaavat tulipalolta

Rakennuksen paloturvaa parannetaan laitteilla, jotka on suunniteltu havaitsemaan alkavan tulipalon merkit mahdollisimman aikaisin ja varoittamaan ihmisiä vaarasta. Paloturvallisuuslaitteilla myös pyritään rajoittamaan ja hidastamaan syttyneen tulipalon leviämistä ja jopa sammuttamaan palo. Paras suoja saadaan huolellisella suunnittelulla ja säännöllisesti huolletuilla järjestelmillä.

Tarjoamme aina asiakkaillemme räätälöidyn, huolellisesti mietityn ratkaisun ja henkilökohtaisen palvelun. Koska toimimme yhteistyössä suurimpien laitetoimittajien kanssa, voimme aina tarjota kuhunkin kohteeseen parhaiten soveltuvat paloturvallisuustuotteet. Kauttamme mm. ESMI-paloilmoitinjärjestelmät, Eltek-paloilmoitin- ja turvavalaistusjärjestelmät, Panasonic EBL-paloilmoitin- ja turvavalaistusjärjestelmät, Prodex FIREscape -paloilmoitin- ja turvavalaistus­järjestelmät, Securiton-paloilmoittimet ja näytteenottojärjestelmät, FSM:n paloilmoitinlaitteistot ja AddSecuren palohälytyssiirtopalvelut. Lisäksi huollamme ja tarkastamme kaikkien merkkien laitteet.

OTA YHTEYTTÄ PALOTURVASTA

Paloturva käsittää sähköisten ilmoitusjärjestelmien ja sammutusjärjestelmien lisäksi alkusammutus­laitteet. Tutustu alta tarkemmin erilaisiin paloturvalaitteisiin.

Paloturvallisuusjärjestelmät ovat kohentaneet paloturvaa

Pelastustoimen tilastojen mukaan Suomessa syttyy vuosittain noin 5 000 – 6 000 rakennuspaloa. Vuonna 2020 tulipaloissa kuoli Suomessa 49 ja loukkaantui moninkertainen määrä ihmisiä. Valtaosa kuolemaan johtavista tulipaloista syttyy asuinrakennuksissa. Tulipalojen aiheuttamia välittömiä palovahinkoja korvataan vuosittain noin 200 miljoonalla eurolla, mutta välilliset vahingonkorvaukset voivat nousta vielä huomattavasti suuremmiksi.

Paloturvallisuus on viime vuosina parantunut muun muassa lakimuutosten ja aktiivisen viestinnän avulla. Palovaroittimet ovat pakollisia kaikissa asuintiloissa. Muiden kohdalla määräykset asettavat paloturvallisuudelle vähimmäistason rakennuksen käyttötarkoituksen ja henkilöriskien todennäköisyyden perusteella, mutta tämä vähimmäistaso ei useinkaan ole käytännössä järkevä eikä riittävä. Kattava paloturvallisuusjärjestelmä on useimmiten perusteltu kaikissa laajemmissa kiinteistöissä, joissa työskentelee tai vierailee paljon ihmisiä. Päiväkodit, koulut, hoitolaitokset ja muut majoitustilat on aina oltava varustettu asianmukaisella paloturvalla.
Eri paloturvallisuustuotteilla rakennetaan toimiva kokonaisuus

Laki edellyttää rakennusten omistajilta ja käyttäjiltä mm. paloriskien arviointia ja poistamista, paloturvallisuusjärjestelmän kunnossapitoa ja turvallisia poistumisreittejä. Yhdistämällä samaan kokonaisuuteen paloilmoitinjärjestelmän lisäksi savunpoisto, sprinklerijärjestelmä sekä turva- ja opastevalaisimet saadaan jo kattava paloturva. Näillä paloturvallisuustuotteilla alkava palo havaitaan varhaisessa vaiheessa, palon etenemistä saadaan rajoitettua ja ihmiset ehtivät turvallisesti ulos rakennuksesta.

Paras suoja huolellisella suunnittelulla ja säännöllisesti huolletuilla järjestelmillä

Tarjoamme aina asiakkaillemme räätälöidyn, huolellisesti mietityn ratkaisun ja henkilökohtaisen palvelun. Koska toimimme yhteistyössä suurimpien laitetoimittajien kanssa, voimme aina tarjota kuhunkin kohteeseen parhaiten soveltuvat paloturvallisuustuotteet. Kauttamme mm. ESMI-paloilmoitinjärjestelmät, Eltek-paloilmoitin- ja turvavalaistusjärjestelmät, Panasonic EBL-paloilmoitin- ja turvavalaistusjärjestelmät, Prodex FIREscape -paloilmoitin- ja turvavalaistus-järjestelmät, Securiton-paloilmoittimet ja näytteenottojärjestelmät, FSM:n paloilmoitinlaitteistot ja AddSecuren palohälytyssiirtopalvelut. Lisäksi huollamme ja tarkastamme kaikkien merkkien laitteet.

OTA YHTEYTTÄ