PIL Paloilmoitinliike Consulting Oy
Huurrekuja 7, 04360 TUUSULA

Paloilmaisin ja palovaroitin

Paloilmoitinjärjestelmään kuuluvan paloilmaisimen ja tavallisen palovaroittimen väliset erot liittyvät sekä niiden kykyyn havaita alkavan tulipalon merkkejä että niiden hälytystapaan.

Paloilmoitin on laitteisto, joka tunnistaa alkavan palon ja tekee siitä automaattisesti ilmoituksen hätäkeskukseen. Järjestelmään kuuluu paloilmoitinkeskuksen lisäksi mm. paikalliset paloilmaisimet. Palovaroittimet sen sijaan toimivat paikallisesti.

Paloilmaisin on osa järjestelmää

Paloilmaisimet ovat osa paloilmoitinjärjestelmää. Hieman perinteisiä palovaroittimia muistuttava ilmaisimet on useimmiten asennettu valvottavan tilan kattoon. Ilmaisin reagoi tulipaloon jo ennen kuin ihminen sitä havaitsee. Paloilmaisimen toiminta voi perustua erilaisten palokaasujen, savun, lämmön, liekkien tai näiden yhdistelmien havaitsemiseen.

Palovaroittimilla turvaa huoneistoihin

Palovaroittimet ovat laitteita, jotka mahdollisimman aikaisin havaitsevat alkavan tulipalon ja varoittavat asunnossa olevia kovalla hälytysäänellä. Oikein toimiessaan palovaroitin antaa noin 2-3 minuuttia aikaa pelastautua palavasta asunnosta.

Palovaroitin on ollut pakollinen jokaisessa asunnossa 1.9.2000 lähtien. Asunnon jokaisen kerroksen alkavaa 60 m² kohden on oltava vähintään yksi palovaroitin. Se on sijoitettava keskelle kattoa paikkaan, johon savu pääsee esteettä. Puolta metriä lähemmäs seinää tai vaikkapa kattopalkkia, joka ohjaa savun suuntaa, sitä ei kannata asentaa.

Palovaroitin on yleisimmin paristokäyttöinen. Palovaroitin toimii ja varoittaa tulipalosta vain silloin, kun siinä on toimiva paristo. Palovaroittimissa suositellaan käytettäväksi pitkäikäisiä paristoja, joiden toimintakunto tulee testata kuukausittain painamalla palovaroittimen testauspainiketta. Uusiin asuntoihin (myös vapaa-ajan asuntoihin) tulee asentaa huoneistokohtaiset sähköverkkoon kytketyt palovaroittimet, joiden toiminta varmistetaan paristoilla tai akulla.

 

Onko sinulla kysyttävää paloilmaisimista tai paloilmoitinjärjestelmistä?

Soita 010 386 9800 tai laita viestiä lomakkeella.


    Paloilmoitinjärjestelmään yhteydessä oleva paloilmaisin.

     

    Palovaroitin

    Perinteinen palovaroitin