Lumo One Helsingin Kalasatamassa on saavuttanut määräkorkeutensa 120 m ennätysajassa. Palopassi on kuitenkin edelleen paikallaan, koska työt jatkuvat vielä sisätiloissa.

Lumo One on Kalasataman kolmas tornitalo, ja sen rakennustyöt aloitettiin keväällä 2020. SRV kuitenkin onnistui kehittämään kahden ensimmäisen tornin kokemusten perusteella reippaasti nopeamman tavan rakentaa tornitalojen runko ja hissikuilut, joten työ edistyi vauhdilla. Se tarkoitti myös sitä, että PIL ilmestyi paikalle aiempaa tiheämpään tahtiin asentamaan palopassia aina uusiin kerroksiin. Tornin 31 kerrokseen on valmistumassa 291 vuokra-asuntoa.

Kalasatamaan, Kauppakeskus Redin kanssa samaan kokonaisuuteen, rakennetaan kaikkiaan kahdeksan tornitaloa, joista neljännen rakennustyöt alkoivat tammikuussa. Sen on määrä valmistua vuonna 2023. Uusimmasta tornista tulee hieman naapureitaan matalampi, mutta sekin kohoaa silti lähes sadan metrin korkeuteen.

Kalasataman tornien rakennusaikainen paloturvallisuus varmistetaan palopassilla eli työmaa-aikaisella palohälytysjärjestelmällä. Tornin töiden edistyessä PIL käy paikalla ja asentaa jokaiseen uuteen kerrokseen langattoman palopassin, joka sijoitetaan rakennuksen porraskuiluun. Sieltä käsin se kykenee valvomaan kerroksen paloturvallisuutta olematta rakentamisen tiellä.

Onneksi ei PILin poikien päätä huimaa.