Sekä Päijät-Hämeen että Kymenlaakson keskussairaalat ovat paraikaa melkoisia rakennustyömaita, kun molempia sairaaloita laajennetaan ja remontoidaan. Molempiin kohteisiin olemme toimittaneet työmaa-aikaisen palopassin – Lahteen vuokrattuna ja Kotkaan rakennusyhtiön ostamana.

Lahdessa Päijät-Hämeen keskussairaalaa on uudistettu jo vuodesta 2014 asti. Nyt meneillään on sairaalaremontin mittavin urakka, kun sairaalan leikkaus- ja vuodeosastot sekä synnytysyksikkö saavat kokonaan uudet tilat. Uudet tilat saavat myös välinehuolto ja arkisto, jotka ovat tulleet rakennus­teknisen käyttöikänsä päähän.

Myös Kotkassa Kymenlaakson keskussairaala uudistuu kokonaan. Laajennus- ja peruskorjaushanke on laajuudeltaan noin 65 000 brm2, joista noin 19 000 m2 on laajennusosaa. Laajennusosaan kuuluu yhteensä viisi kerrosta, joista yksi on kokonaan ja toinen osittain maan alla. Uudisosaan on tulossa muun muassa synnytysyksikkö, äitiyspoliklinikka, toimenpideyksikkö, päivystys ja intensiivihoidon yksikkö sekä toistakymmentä leikkaussalia.

Molempien sairaaloiden toiminta jatkuu rakennustöistä huolimatta keskeytyksettä.