Esmi Impresia on Schneiderin Esmi Sense FDP -paloilmoittimen uusi ilmaisinsarja. Nämä kenttälaitteet sopivat monentyyppisten kiinteistöjen ilmaisinratkaisuksi: uusimpana esimerkkinä helsinkiläinen hotellikiinteistö, jonka paloilmoitinkeskukset ja ilmaisimet olivat jo iäkkäitä, joten oli järkevää uusia koko järjestelmä samalla, kun kiinteistössä tehtiin muutoinkin muutostöitä

Suuressa kiinteistössä on sekä paljon ilmaisia että useita paloilmoitinkeskuksia – tässä tapauksessa seitsemän. Esmi Impresia tuo monia etuja ja kustannussäästöjä, jotka kertaantuvat ilmaisimien määrän kasvaessa.

Uutta on ensinnäkin se, että yhtä ja samaa ilmaisinta voidaan käyttää tarpeen mukaan joko osoitteellisena savu-, lämpö- tai yhdistelmäilmaisimena. Tämä ns. monikriteeriominaisuus tarkoittaa sitä, että ilmaisin ohjelmoidaan asennuksen yhteydessä sijaintiin ja tarpeeseen sopivaksi, mikä helpottaa ja nopeuttaa asennustyötä ja käyttöönottoa.

Toinen kustannushyötyä tuova uutuus on aiempaa modernimpi osoitteistus, joka voidaan tehdä kätevästi joko käsiohjelmointilaitteella, automaattisesti keskukselta tai QR-koodilla ja mobiililaitteella eli älypuhelimella.

Uutta on myös sarjan kaikissa ilmaisimissa oleva vakioratkaisu oikosulkuerotin, joka tähtää virhehälytysten vähentä­miseen. Tämä voi säästää merkittäviä summia ja hotellissa paljon turhaa hässäkkää. Ratkaisu helpottaa mahdollisen vian paikantamista, kun oikosulku­erottimen ansiosta vain vikaantunut laite tippuu häiriötilanteessa pois käytöstä sen sijaan, että kymmenet laitteet saattaisivat jäädä vikatilanteessa toimimattomiksi.

Uudenaikainen järjestelmä antaa mahdollisuuden palografiikkapalveluihin. Kenttälaitteita voidaan seurata ja hallita etänä graafisen käyttöliittymän välityksellä ja näin varmistaa järjestelmän toimintakyky. Järjestelmä voidaan myös integroida osaksi kiinteistöä ohjaavaa älykästä järjestelmää.

Paloilmaisimista enemmän