PIL Paloilmoitinliike Consulting Oy
Huurrekuja 7, 04360 TUUSULA
+ Vuotta kokemusta
+ Huoltokohdetta
+ Järjestelmätoimitusta

Asiakaskohteitamme

Olemme suunnitelleet ja toimittaneet paloilmoitinjärjestelmiä yli 800 erilaiseen kohteeseen ympäri Suomea. Alla joitakin esimerkkejä. Kerromme mielellämme lisää projekteista.

Lapinlahden sairaalan huoltorakennus, Helsinki

Lapinlahden sairaala Helsingissä on tänä päivänä kulttuuri- ja mielenterveysalan valtaama. Tiloissa tekee vuokralaisina töitä satoja ammattilaisia, tapahtumissa käy tuhansia. Viime talvena asensimme sähköurakoitsijan alihankkijana sairaala-alueen vanhaan huoltorakennukseen paloilmoitinjärjestelmän. Huoltorakennuksessa sijaitsevat mm. Lapinlahden alueen sähköpääkeskus ja varavoimala.

Kun paloilmoitinjärjestelmää asennetaan suojeltuun kohteeseen, Museovirasto asettaa tiukat rajat näkyville muutoksille, joten erikoisratkaisuja on etsittävä. Yhteistyössä arkkitehdin kanssa kaikkiin ongelmakohtiin myös löydettiin ratkaisu.

As. Oy Kettukuja 4, Helsinki

Herttoniemeen, lähelle vanhaa sairaalaa, on juuri valmistunut kolme uutta asuinrakennusta, joiden yleisiin tiloihin asensimme palovaroitinjärjestelmän. Vuoden vaihteessa oli viereisen As. Oy Herttoniemen tornin asuinrakennusten palovaroittimet jo saatu asennettua.

Projektista tekee hieman erikoisen se, että asuntoyhtiöillä on rakennusten alla yhteinen parkkihalli, jossa toimii nyt yksi yhteinen paloilmoitinjärjestelmä.

Spahotel Sveitsi, Hyvinkää

Aikanaan huippusuosittu Rantasipi Sveitsi pisti pillit pussiin vuoden 2015 lopussa. Nyt vain pari vuotta myöhemmin hotelli avasi uudelleen ovensa täysin uudistuneena nimellä Spahotel Sveitsi. Hotellissa on 182 huonetta, kattavat kokoustilat, ravintoloita ja runsaasti ajanvietetiloja liikuntakeskuksesta kylpylään ja elokuvateattereista seikkailupuistoihin.

Uusimme koko laajan hotellikompleksin paloilmoitinjärjestelmän ja toimitimme tarvittavat laitteet. Teimme kaikki paloilmoitinliiketyöt sähköurakoitsijan alihankkijana. Tilojen moninaisuus toi projektiin mukavaa haasteellisuutta. 

Malmin sairaala, Helsinki

Rakensimme Malmin sairaalan paloilmoitingrafiikan. Sairaala-alueella on lukuisia rakennuksia, joissa kaikissa oli erilliset paloilmoitinjärjestelmät. Nyt kun järjestelmät on yhdistetty graafisella käyttöliittymällä, on käyttö ja hallinta keskitetysti yhdestä paikasta huomattavasti aiempaa helpompaa.

Piikkiökoti, Kaarina

Piikkiön Kirismäessä sijaitseva vanhainkoti muuttui laajennuksen myötä 30-paikkaiseksi tehostetun palveluasumisen kodiksi ja sai samalla uuden nimen Piikkiökoti.

Toimimme uudistuksessa paloilmoitinliikkeenä sähköurakoitsijan alihankkijana ja toimitimme tarvittavat laitteet. Työ jatkuu edelleen vanhan puolen saneerauksella. Myös sinne asennetaan nykyaikainen paloilmoitinjärjestelmä. 

Sokos Hotelli Presidentti, Helsinki

Toimimme paloilmoitinliikkeenä Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan Sokos Hotel Presidentin paloilmoitusjärjestelmän päivityksessä.

Hotelli käy parhaillaan läpi kattavaa peruskorjausta, joka valmistuu kokonaisuudessaan syksyllä 2018. Ylimääräistä haastetta projektille tuo se, että hotelli toimii peruskorjauksesta huolimatta kaiken aikaa normaalisti. Projekti toteutetaan neljässä vaiheessa, joista ensimmäinen valmistui vuonna 2016 ja viimeinen ensi vuonna samaan aikaan koko projektin valmistumisen kanssa.

Kustaankartanon palvelukeskus, Helsinki

Toimimme paloilmoitinliikkeenä Oulunkylässä sijaitsevan Kustaankartanon palvelukeskuksen paloilmoitinjärjestelmän päivityksessä. Kustaankartanon tarjoamat monipuoliset palvelut sijoittuvat useisiin erillisiin rakennuksiin, joten paloilmaisiakin asennettiin mittavat tuhatkunta. Myös keskuksia ja käyttölaitteita on useampia.

Työhön kuului kaikki paloilmoitinjärjestelmien päivitykset niin asuinyksiköissä kuin esimerkiksi päivätoiminnan ja hallinnon tiloissa. Kenttäasennukset hoiti sähköliike, jolle toimimme projektissa paloilmoitinliikkeenä. Haastavinta oli projektin rikkonaisuus, joka pilkkoi työn pieniin osiin ja vaiheisiin.

 

Tornion terveyskeskus

Päivitimme keväällä Tornion terveyskeskuksen kaikki paloilmoittimien paikantamiskaaviot, joista pelastushenkilöstö voi palotilanteessa paikantaa paloalueen. Uudet paikantamiskaaviot ovat nyt entisiä selkeämmät ja käyttäjäystävällisemmät.

Nurmijärven kirkko

Nurmijärven puukirkko on vuonna 1793 valmistunut kirkko, johon suoritimme paloilmoitinjärjestelmän päivityksen kevään 2017 aikana. Kävimme kirkon läpi kellarista kellotapuliin: poistimme vanhan paloilmoitinjärjestelmän ja asensimme tilalle uuden nykyaikaisen järjestelmän. Historiallisesti merkittävän puukirkon ulkopuolelle räystään alle asennettiin myös lämpöilmaisinkaapelit suojaamaan kirkkoa palolta. Kuva: Nurmijärven seurakunta.

Nurmijärven kirkko

Ou­to­kum­pu Oyj, Tor­nio

Suunnittelimme ja asensimme Outokummun Tornion terästehtaan kuumavalssaamon sähkötilaan Securiton-näytteenottojärjestelmän. Käytimme kohteessa erikoispalonilmaisulaitteita ja asensimme tiloihin näytteenottoilmaisia, jotka analysoivat jatkuvasti ilman savupitoisuutta tiloihin asennetun putkiston kautta. Automaattinen paloilmoitus lähtee tarvittaessa analyysin tuloksen perusteella hätäkeskukseen. Työ valmistui syksyllä 2016.

Outokumpu logo

Hyvinvointikartano Kaisankoti, Espoo

Kylpylä- ja hyvinvointipalveluja tuottavan kartanohotellin Kaisankodin koko paloilmoitinjärjestelmä päivitettiin nykyaikaiseksi Prodex FIREscpe -laitteilla. Projektiin kuului suunnittelu sekä laitetoimitukset ja -asennukset. Projekti valmistui syksyllä 2015.

Kaisankoti

HUSLAB-laboratoriot, Uusimaa

Toimimme paloilmoitinliikkeenä sähköurakointiyritys DT Systems Oy:lle. Suunnittelimme HUSLABin Uudenmaan laboratorioyksiköiden paloilmoitinjärjestelmät ja suoritimme Schneider Electric -tuotteiden toimitukset ja käyttöönotot. Projekti valmistui syksyllä 2015.

Huslab logo

Kohteinamme on ollut myös esimerkiksi

TEOLLISUUSRAKENNUKSIA JA -HALLEJA
OPPILAITOKSIA JA KOULUJA
TERVEYDENHUOLTOON JA SOSIAALIPALVELUIHIN LIITTYVIÄ TILOJA
TOIMISTORAKENNUKSIA
HOTELLEJA JA MAJOITUSTILOJA
LIIKERAKENNUKSIA
PYSÄKÖINTILAITOKSIA
LIIKUNTAHALLEJA JA -RAKENNUKSIA
KIRKKOJA JA KULTTUURIRAKENNUKSIA

 

Meiltä ratkaisut pieniin ja suuriin kohteisiin ympäri Suomea.