PIL Paloilmoitinliike Consulting Oy
Huurrekuja 7, 04360 TUUSULA
14 loka 2019

YLE kirjoitti turhista palohälytyksistä

Noin viidesosa kaikista palohälytyksistä on automaattisten paloilmoitinlaitteiden tekemiä, aiheettomia hälytyksiä, kirjoittaa YLE.

Paloilmoitinjärjestelmän huolto ja kunnossapito on kiinteistön omalla vastuulla. Mikäli turhia hälytyksiä tulee, on järkevää ottaa yhteyttä paloilmoitinliikkeeseen. Huollamme laitteet ja tutkimme mistä väärät ilmoitukset johtuvat.

Pelastuslaitokset lähettävät kiinteistönomistajalle virhemaksun, jos samasta osoitteesta tulee vuoden aikana enemmän kuin kaksi virheellistä palohälytystä. Kolmannesta hälytyksestä lähtien jokaisesta väärästä hälytyksestä lähtee lasku, jollei välissä ole ollut kokonaista vuotta ilman yhtään hälytystä. Tyypillinen virhemaksu on 900 euroa, joten varsin nopeasti huolto- ja korjauskulut alkavat tuoda säästöjä.

Lue tästä koko YLE:n julkaisema artikkeli.

10 loka 2019

Kiinnostaisiko työpaikka paloilmoitinliikkeessä?

Paloilmoitinliikeala tarjoaa vaihtelevia ja monipuolisia tehtäviä. Tällä hetkellä avoimia työpaikkoja on mm. projektipäällikölle ja paloilmoitinjärjestelmien asentajille. Lisätietoja tehtävistä antaa Harri Korpela.

Mikäli työpaikka kiinnostaa, lähetä Harri Korpelalle avoin hakemus, jossa kerrot itsestäsi.

04 loka 2019

Viipaletalon siirto ja paloilmoitinjärjestelmä

Vuonna 2012 ovensa avannut Keravanjoen päiväkoti on toteutettu moduuliratkaisuna, mikä tarkoittaa, että se koostuu useista erillisistä viipaleista. Kesällä 2019 päiväkoti purettiin ja siirrettiin uuteen paikkaan uuden monitoimitalon rakennustyömaan alta.

Päiväkodin siirtäminen onnistui moduulirakenteen ansiosta palasina. Siirtomatkakin oli lyhyt: linnuntietä vain noin 300 metriä. Myös Paloilmoitinliikkeen kannalta ratkaisu oli helppo. Saatoimme säilyttää kaikki vanhat paloilmoitinjärjestelmään kuuluvat laitteet, vain viipaleesta toiseen kulkevat kaapelit oli katkaistava ja uudessa paikassa jälleen yhdistettävä. Loppuun vielä uusi käyttöönotto ja järjestelmä on valmis.

23 syys 2019

Lentoaseman lähtöaulan savunpoisto ajan tasalle

Tampere-Pirkkala lentoaseman terminaali kakkosen savunpoistoa tehostettiin. Terminaalin seinällä on kolme tuuletusikkunaa, joita voidaan tarvittaessa käyttää myös savunpoistoon. Asensimme ikkunoihin automaattiset avaajalaitteet ja niihin liittyvän D+H savunpoistokeskuksen ja painikkeet. Katolla oleva sadetta ja tuulta mittaava anturi ilmoittaa järjestelmälle, milloin ikkunat tulee sulkea. Kaikki tapahtuu automaattisesti.

Tampere-Pirkkala lentoasema on Suomen toiseksi kansainvälisin lentokenttä. Matkustajamäärissä Tampereen lentoasema on Suomen neljänneksi suurin ja palvelee yhteistoimintakenttänä niin siviili-ilmailun kaupallista lentoliikennettä kuin myös Suomen Puolustusvoimia. Lentoasemaa operoi Finavia.

27 elo 2019

Järjestelmän päivitystä Korkeavuorenkadulla

Vuonna 1987 Korkeavuorenkadun ja Ludviginkadun kulmassa olevaan toimistorakennukseen asennettiin yksi ensimmäisistä osoitteellisista paloilmoitinjärjestelmistä AFD-1000, joka oli aikanaan paloilmoitinjärjestelmien ”mersu”. Nyt 35 vuoden jälkeen päivitämme järjestelmän tälle vuosituhannelle ja asennamme koko rakennukseen Schneiderin FDP- paloilmoitinjärjestelmän. Myös kaikki ilmaisimet uusitaan.

Tämä niin sanottu Heikelin talo oli arkkitehti K.A. Wreden ensimmäinen merkittävä suunnittelutyö, ja rakennettiin vuonna 1886 asuintaloksi. Tuohon aikaan palvelusväellä oli oma sisäänkäynti huoneeseensa erillisestä porraskäytävästä, jota herrasväki ei käyttänyt. Vuoden 1987 paloilmoitinjärjestelmä ei kattanut näitä tiloja lainkaan. Nyt myös nämä tilat suojataan.

19 kesä 2019

Aurinkoista juhannusta ja hyviä kalailmoja

Kevään ja alkukesän on riittänyt säitä laidasta laitaan. Joku on jo polttanut nahkansa, toinen pääsi taas lumipallon pyöritykseen. Vene on kuitenkin jo vesillä ja saalistakin saatu! Kuvassa Jarin Tornionjoesta kaappaamat 7 ja 19 kiloiset vonkaleet.

Lomista huolimatta Tuusulan toimisto palvelee koko kesän. Tornion toimisto on lomalla 24.6.-22.7.2018, mutta kaikki kiireelliset korjaukset tietenkin hoidetaan. Ota yhteyttä Tuusulan toimistoon 010 386 9800.

Hauskaa ja lämmintä kesää kaikille! Eläkäähän turvallisesti.

19 kesä 2019

Tehdasvierailulla Englannissa

Juhlimme 15-vuotista taivaltamme vierailemalla koko henkilökunnan kanssa Englannissa Hochiki Europen tehtailla. Maailman johtaviin paloilmaisin- ja hälytinvalmistajiin kuuluvan Hochikin tuotteita myy Suomessa Hedengren Security.

Päivä tehtaalla oli pitkä mutta erittäin mielenkiintoinen. Opimme myös paljon uutta.

19 kesä 2019

Tehovalmennuksessa Turvapäivässä

Turvapäivä on Hedengren Securityn turvatekniikan ammattilaisille järjestämä tapahtuma, jossa paneudutaan turvatekniikan eri osa-alueisiin. PIL:ltä osallistujia oli kaksi.

Päivän aiheita olivat mm. tulevaisuudenkestävä kulunhallinta ja erilaiset mahdollisuudet paloilmoitin- ja poistumisvalaistusjärjestelmän uusimiseen. Lisäksi kuulimme ajankohtaisimmat uutiset murto- ja kameravalvonnasta. Yhteisenä tekijänä monille käsittelyille aiheille oli tekoälyn hyödyntäminen.

Aiheita käsiteltiin varsin käytännönläheisesti, joten eiköhän tekoäly ala näkyä entistä voimakkaammin myös käytännön sovelluksissa. Kysy meiltä lisää!

09 touko 2019

PIL viettää syntymäpäiviä

Harri Korpelan perustama PIL Paloilmoitinliike Consulting Oy rekisteröitiin 15 vuotta sitten toukokuun alussa. Kun yritys aloitti toimintansa, oli palkkalistoilla kaksi henkeä. Sittemmin on henkilömäärä kasvanut yhteentoista ja tarjottavat palvelut monipuolistuneet. Mukaan on tullut mm. savunpoisto, turvavalot ja palo-ovet.

Aloitimme Koivulehdontiellä 60 neliön tiloissa, joihin mahtui niin toimisto kuin varastokin. Vuonna 2011 muutimme nykyisiin tiloihin, joissa tilaa on kolminkertaisesti entisiin tiloihin verrattuna.

Suuri kiitos menneistä vuosista kuuluu niin hyvälle henkilökunnalle kuin asiakkaillemmekin. Tästä on hyvä jatkaa.

Aurinkoiset kevätterveiset kaikille!