PIL Paloilmoitinliike Consulting Oy
Huurrekuja 7, 04360 TUUSULA
23 huhti 2019

Melkein antiikkisia paloilmaisimia

Aina silloin tällöin löytyy jonkin kauan käytössä olleen varaston kätköistä yllätyksiä. Niin nytkin, kun tätä nimenomaista varastoa tyhjennettiin muuttoa varten. Kuvassa vasemmalla olevassa laatikossa näkyy monelle meistä tutun näköinen Esmin paloilmoituspainike, joita asennettiin paljon 1970- ja 80-luvuilla. Niitä on vieläkin käytössä.

Kuvassa keskellä oleva musta roikkavalaisimen näköinen tunnistin on itse asiassa Esmin kostean tilan lämpöilmaisin. Oikealla on valkoinen katkotoiminen 60- ja 70-luvuilla käytetty lämpöilmaisin, joihin valvonta alkuaikoina perustui. Katkotoimisessa ilmaisimessa on kaksi tunnistinlankaa, joista toisen katketessa syntyy vikailmoitus ja molempien katketessa hälytys.

Nykyisin käytetään älykkäitä osoitteellisia paloilmaisimia, jotka keskustelevat keskenään. Toisin sanoen, mikäli yksi ilmaisimista havaitsee poikkeaman, se välittää tiedon sekä kaikille muille ilmaisimille että paloilmoitinkeskukselle. Järjestelmä varmistaa hälytyksen aiheuttajan ja laajuuden ja hälyttää tarvittaessa palokunnan paikalle.

29 maalis 2019

Uudet paloilmoitinkeskukset Tornion pääterveysasemalle

Tornion pääterveysaseman vanhat paloilmoitinkeskukset oli asennettu jo 90-luvulla. Vaihdoimme tilalle kaksi nykyaikaista paloilmoitinkeskusta, jotka keskustelevat keskenään. Vanhat, hyvin toimivat ilmaisimet saivat vielä jäädä paikoilleen.

28 tammi 2019
palopasseja rakennustyömaille

Palopasseja rakennustyömaille

Koska Suomessa jatkuvasti rakennetaan uutta ja remontoidaan tai saneerataan vanhaa rakennuskantaa, on tarve työmaa-aikaisen paloturvallisuuden varmistamiseen huomioitava. Se hoituu parhaiten palopassilla eli työmaa-aikaisella palohälytysjärjestelmällä. Syksyn ja talven aikana olemme asentaneet palopasseja useisiin rakennuskohteisiin esimerkkeinä kohteet Helsingin Arkadiankadulla, Annankadulla ja Rajatorpantiellä.

Työmaa-aikaisen palopassin hankintaan on periaatteessa kaksi vaihtoehtoa: osto ja vuokraus. PIL Paloilmoitinliike toimittaa molempia. Osto on järkevä vaihtoehto, kun samaa järjestelmää voi hyödyntää seuraavassa rakennuskohteessa tai jos kohde on iso ja työmaa pitkäaikainen. Vuokralaitteille saa parhaan hyödyn, kun työmaa on kestoltaan lyhytaikainen.

17 tammi 2019

PIL huoltaa Kauhajoella

Paloilmoitinlaitteistoja on huollettava säännöllisesti. Kiinteistön omistajalle huolettomin tapa huolehtia asiasta on vuosisopimus. Yksi uusimmista huoltosopimuksistamme tehtiin Kauhajoen kaupungin kanssa. Hoidamme tämän vuoden alusta kaupungin toimitilapalveluiden hallinnoimien kiinteistöjen paloilmoittimien vuosihuollot.

18 joulu 2018

PIL toivottaa hyvää joulua!

Kiitos kuluneesta vuodesta. Rauhallista joulua ja menestyksekästä vuotta 2019. Palvelemme asiakkaitamme myös välipäivinä normaaliin tapaan.

17 joulu 2018

Paloilmoitinliikkeenä Aleksintorin uudistuksessa

Keravan ydinkeskusta muuttuu reipasta vauhtia, kun entiseen Aleksintorin kortteliin rakennetaan kauppakeskus, asuntoja sekä näille yhteinen pysäköintilaitos. Naapurikortteliin on vielä tulossa neljä asuinkerrostaloa.

Entisen Aleksintorin purkutyöt käynnistyivät lokakuussa 2016, ja korttelin varsinainen rakentaminen alkoi helmikuussa 2017. Nyt kaksi vuotta myöhemmin Kauppakeskus Karuselli on juuri avattu ja paikka pursuaa uudenlaista elämää. Liiketiloja on noin 5500 m² ja pysäköintihallissa tilat lähes 200 autolle.

PIL toimi projektissa paloilmoitinliikkeenä sähköurakoitsija DT Systemsin alihankkijana. Kompleksiin asennettiin sprinklerin kanssa kommunikoiva Schneiderin Esmi Sense FDP -paloilmoitinkeskus sekä hälyttimiä ja palopainikkeita. Kaikki julkiset tilat on varustettu sprinkereillä.

29 marras 2018

Paloilmoitinjärjestelmä öljynjalostamoon

Nesteen Porvoon jalostamo-toiminnot sijaitsevat Kulloossa Kilpilahden teollisuusalueella. Jalostamon tuotanto on pitkälle automatisoitua eikä se saa missään vaiheessa häiriintyä.

ABB:n Process Industries -yksikkö rakentaa paraikaa säiliöalueelle uutta muuntamoa, johon moduulit tulevat Itävallasta. Suunnittelemme muuntamoon paloilmoitinjärjestelmän turvaamaan häiriötöntä sähkönjakelua.